PULMANS Magdalena L.

(Turnhout, 1951)

 

Ik breng mensen in contact met hun eigen zielenwezen

Het licht laat ons de weg zien, het donker de sterren.

Magdalena L. Pulmans.

 

 

Schilderes. Dochter van Louis, tweelingzus van Rita Pulmans. Verloor haar vader toen ze tien jaar oud was en haar moeder amper veertien jaar later. De confrontaties met ziekte en dood lagen mee aan de basis van haar passie voor de kunst. Vanaf 1967 opleiding aan de Academie te Turnhout. Na haar huwelijk in 1971 ontbrak vaak de tijd om met haar schilderkunst bezig te zijn. Ze volgde in die periode niettemin nog privlessen o.l.v. Paule Nolens en Piet Van Mechelen..Ook heeft ze Academie gevolgd in Turnhout voor beeldhouwen, alsook te Hasselt en Aarschot volgde ze landschap schilderen en tekenen.

Vanaf ca. 1990 kon ze zich terug voltijds aan het schilderen gaan wijden en ging verder  7 jaar in de Academie Voor Schone Kunsten studeren te Arendonk o.a.  o.l.v. Jef Gysen werken.

Uit de pers: De schilderijen zijn erg veelzijdig van onderwerp. Haar creaties zijn expressionistisch en munten vooral uit in veelzijdige expressies. Doordat ze grensloos schildert maakt ze zich los van de gevestigde orde van de kunst. De kunstenares: "Mijn werken zijn intuïtieve  werken. Hierdoor kunnen ze erg verschillen van stijl. Voor mij moet kunst niet perse gebonden worden aan een bepaalde stijl. Dat maakt me vrij. Ik kan bewegen in elke richting die ik verkies.

Als eerbetoon aan haar vader opteerde ze voor de kunstenaarsnaam Magdalena L., met de L.van haar vader Louis.

Wegens ernstige gezondheidsproblemen kreeg haar leven in 2007 een plotse wending. Uitbundigheid en onuitputbare energie moesten plaats ruimen voor een leven waar alles gedoseerd, doordacht en op een laag pitje verliep.

Na een succesvolle niertransplantie is Magdalena weer " Up to Date”  om haar mooie expressieve werken  neer te borstelen.

T.B