De tien gouden regels van de lomografie: Neem je camera overal mee naartoe; Gebruik 'm altijd, dag en nacht; Lomografie is een deel van je leven; Oefen met opnames uit de losse hand; Denk niet na; Wees snel; Je hoeft niet van tevoren te weten wat er op de foto staat; Achteraf trouwens ook niet; Maak je niet druk over deze regels.

uit 2005 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De leeuw

2017

In vele culturen is aan de leeuw symbolische betekenis toegekend. Hij werd zowel met de zon als met de maan in verband gebracht; zowel met het licht als met het donker; zowel met het goede als met het kwade. Zijn kracht wordt gezien als afspiegeling van de warmte van de zon als van de hitte van de strijd.

Regenbooglicht

2017

Regenbooglicht.

Het violette licht

2015

De violette vlam staat symbool voor zuivering van geest, ziel en lichaam.

Regenboogstralen

2015

        De regenboogstralen staan symbool voor de verbinding, tussen het Goddelijke en de aardse wereld.  Ieder leven kent voorspoed, vreugde en blijdschap maar ook tegenslagen en verdriet. 
Onze levenslessen zorgen voor persoonlijke en spirituele groei. De veelkleurigheid van de regenboogkleuren omvat de veelvulldigheid van het aardse leven en het kosmische evolutieproces. 
De Regenboogkleuren  bevatten de zeven chakrakleuren die gezamenlijk het kleurenspectrum en de lichaamsenergie bepalen. De regenboog,leuren  bevatten  alle zeven basiskleuren: Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. De kleuren en de energieën die in het spirituele onmiskenbaar zijn.    

Regenboogkleuren

2015

Regenboogkleuren

Rust

2015

Rust

Sylfen

2015

Sylfen, hoeders van de Lucht sylfen hebben als functie de lucht te zuiveren.      

Zeeland

2015

Zeemeeuw

Zomaar even...

2015

Zomaar even...

Zonlicht

2015

Zonlicht 

Verzoening

2012

Verzoening is een noodzakelijke voorwaarde om tevreden te zijn met de situatie waarin men verkeert.

Tevredenheid.

2012

Het zijn niet de omstandigheden die tevredenheid teweeg brengen, het is de instelling van het individu die haar veroorzaakt.

Een pluim op je hoed

2012

Oh, ja, blij dat je dit leest. Je bent een schitterend mens!

Wanneer heb jij de laatste keer een compliment gegeven? Zopas? Gisteren? Herinner je het je niet meer? En aan wie? Aan je partner? Je kinderen?

Vredesboodschap

2012

"Wij, de Grote Raad van de Grootmoeders, zijn gekomen in deze tijd om te helpen bij het afwenden van de catastrofe die over jullie planeet hangt; " we zien, dat de aarde niet vernietigd wordt".   

L'Assaladou France

2012

  Thuiskomen in jezelf dat kan op het prachtige domein  L'Assaladou aan de voet van de franse Pyreneeën.   L' Assaladou is een inspirerende vakantieplek in de volle natuur temidden van het Katharenland . zie meer op de volgende link:  assaladou.org/  Foto:Katrin   

L'Assaladou 2

2012

Pluk de dag foto: Katrin D.  Domein LAssaladou France zie meer op volgende link:assaladou.org/

L'Assaladou 3 Avontuur

2012

Heerlijk op avontuur  voor diepgaande heling in jezelf zie meer op volgende link: assaladou.org/

Hartentroef

2012

Het leven is zo mooi. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.  Weet dat je schepper kan zijn van je eigen leven Open je hart en weet dat je schepper bent van je eigen leven.Open n  

Hartentroef 1

2012

De bloem in jezelf is te vinden in je hart. Volg je adem en visualiseer  de bloem in je hartstreek.

Hartentroef 2

2012

Geef eens een uniek cadeau. Activiteiten in je hart kunnen muren afbrokkelen.      

Hartentroef 3

2012

Serene ontspanning, is iets wat iedereen graag wil. Meestal zoeken we het in vakanties, kuuroorden of de natuur. Serene ontspanning is echter altijd dichtbij.
 

Hartentroef 4

2012

De sacred place is te vinden in jezelf. Een speciale ruimte in uw huis of tuin kan u helpen bij stress en af ​​te stemmen in jezelf. 

Hartentroef 5

2012

Vakantie nemen in je tuin. Elke dag vanuit vrijheid opstaan en ontbijten. Vakantie is genieten. Helemaal relaxed. Hoe relaxed ben je op je (super de luxe) vakantie ?  In je hart kan het altijd vakantie zijn....

Hartentroef 6

2012

Natuurlijk kan je niet altijd elke vijf tellen op vakantie vertrekken, maar met een klein beetje fantasie ga je wel elke dag op vakantie in je eigen tuin. Tijd voor bezinning, jezelf centraal stellen, spiritualiteit in eigen tuin en hart .....heerlijk toch?

God

2012

Godsbegrip   God zit niet op een troon van chroom of nikkel – Soms zit hij in een oude perenboom merelt, soms staat hij op zijn hoofd in een klein kind want hij is altijd soms. Hij is geen kerk van holle eeuwigheid, hij is geen kathedraal van hoge lege almacht, hij is een nu, een hier, een altijd soms, soms lust die schuimt, soms een verliefdheid, en wee de maagd.   Maar altijd is hij overal in alles zoals het is, zoals het soms en altijd anders is. Bertus Aafjes   
 

Open je hart

2012

Het hart is het symbool van liefde. In welke vorm dan ook. Een open hart spreekt en is de compassie die je hebt voor alles bij wat je doet vanuit je zelf. 

Engelen zij komen eraan!

2012

Zijn engelen uitgestorven of doen ze niets meer? Engelen, bestaan ze nog? Zien mensen nog engelen en worden ze nog door hen geholpen? er zijn boeken vol geschreven, vol van verhalen van mensen, die zeggen engelen gezien te hebben en door hen geholpen zijn .

Hoogspanningskabels

2012

Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) waarschuwt voor de gezondheidsrisico's van hoogspanningslijnen.
“Er bestaat geen “bewezen” oorzakelijk verband tussen de aanwezigheid van hoogspanningslijnen en de gezondheid van de omwonenden,” aldus Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. “Wel bestaan er statistische en andere “aanwijzingen” dat de magneetvelden van bovengrondse hoogspanningslijnen van invloed kunnen zijn op de gezondheid van kinderen, meer bepaald op het voorkomen van leukemie.”  

Een brug tever?

2012

Het gaat er namelijk niet om wat je gelooft, maar waar je voor gaat. Waar blijf je hangen op het pad? Waar haak je af, en wordt het pad weer duister en moeilijk te bewandelen?
We hebben allemaal wel onze tekortjes, onze dingen die ons in paniek doen slaan. Maar wanneer je beseft  dat het net dié zijn die we aan moeten pakken.. Hoe kan je nu volledig vrij zijn, als je denken nog geregeerd wordt door angst om bijvoorbeeld hier op aarde in je onderhoud te voorzien? Wonderen zijn niet iets voor tovenaars. Het zijn gewoon andere wetten dan deze die wij gewoon zijn te accepteren, die ons bestaan gaan regeren. Wonderen zijn de absolute basis om in dit leven God weten terug te vinden.   Zonder deze tussenkomst van het universum in ons leven, is redding onmogelijk. Eis dus voor jezelf de wonderen op, door op de gepaste momenten je angst om te ruilen voor vertrouwen.
Is het een brug te ver om daar in te geloven? Of is het juist de enige oplossing?  Dit is zeker geen brug te ver. 
Dit is de vrijheid van je eigen geest leren kennen, jouw wil, en jouw vertrouwen, als onderdeel van het geheel. 
Een vrijheid die jou nooit meer kan verlaten, omdat jij die vrijheid zelf bent.       

Wie op zijn tenen staat, staat niet lang

2012

Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen ... 

Het leven 1

2012

Het leven is zo mooi. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.     Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant. Laat je bewustzijn erop rusten. Wat zijn ze stil, wat zijn ze diep geworteld in ZIJN. Laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is.(Eckhart Tolle)     

Het leven 2

2012

Het leven  is zo mooi.. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.   Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken (Mahatma Gandhi)   

Het leven 3

2012

Het leven is zo mooi.. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.             De bezoeker heeft interesse in de foto Het leven 4.

Naam: Paula

Bericht: oh,wat lief !!!
     

Het leven 4

2012

Het leven  is zo mooi. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.  Ipad fotoIPiPadfoto iPadfoto. De angst klopt aan de deur, vertrouwen doet open en niemand is aan de deur.  Staar je niet blind op een deur die gesloten blijft, maar kijk om je heen naar een deur die open staat (Heleen Keller)       

Het leven 5

2012

Het leven is zo mooi.i. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.   Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen. Mensen ook (Phil Bosmans)                De bezoeker heeft interesse in de foto Het leven 5.

Naam: Paula

Bericht: ik geef je een roosje mijn roosje .
   

Het leven 6

2012

Het leven is zo mooi.. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.                 De bezoeker heeft interesse in de foto Het leven 6.

Naam: Paula

Bericht: jammie, jammie, dat ziet er lekker uit !! Dat is genieten van het leven.
         

Het leven 7

2012

Het leven is zo mooi. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.   De adem is de brug, die het leven met het bewustzijn verbindt en die lichaam en geest met elkaar verenigt (Thich Nhat Hanh)                      De bezoeker heeft interesse in de foto Het leven 7.

Naam: Paula

Bericht: een venster naar de hemel 

Het leven 8

2012

Het leven is zo mooi. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.   De stilte van de natuur heeft veel geluiden  (Henriëtte Roland Holst)     

Het leven 9

2012

Het leven is zo mooi. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.     De bezoeker heeft interesse in de foto Het leven 9.

Naam: Paula

Bericht: verstoppertje? gevonden!!!tussen de bomen!!! 
 

Het leven 10

2012

Het leven is zo mooi. Dat je het mag zien zoals het zich tot je breng.   De aarde is ieders erfenis, niemand kan zich echter de aarde toe-eigenen   

Het leven 11

2012

  Het leven zoals het is. De schepping is nog niet af.
elk van ons draagt door de manier waarop hij leeft,
bij aan de kwaliteit van de schepping,
ten goede of ten kwade.
                                --- --- ---
De hemel,
met haar zon, de maan, de sterren en de wolken,
is het dak van mijn huis.
                                --- --- ---
Ik adem in en kom tot rust
ik adem uit en glimlach
thuis gekomen in het nu
wordt dit moment een wonder     
                                (Thich Nhat  
   Je bent geen willoos slachtoffer van je klachten.

De Godin

2012

Godin in wording 1

De Godin

2012

De Godin in wording. Made by Magdalena and Rita.

a) hou van jezelf

2011

Ontwikkel je zelfvertrouwen, leer van jezelf te houden en leer op een positieve manier naar de wereld te kijken.

a) Nieuwe generatie

2011

 We leven in een overgangsfase, we gaan van een rationele tijd naar een spirituele.Een tijd waarin het gevoel voorop staat. Deze verandering komt onder andere door bijv.straling (elekctromagnetisch veld) van computers, mobiele telefoons en t.v's, wat beweging en veranderingen in onze kosmos teweeg brengt. Nieuwetijdskinderen zijn hier op aarde gekomen met een doel, een missie,dat zij zelf meestal maar al te goed kennen. Het zijn overgevoelige (sensitieve)kinderen die bijv. niet goed tegen licht en geluid kunnen en erg vermoeid kunnen raken in een grote groep mensen. Deze kinderen zijn intu¡tief en spiritueel sterk ontwikkeld

a) Surogaat en perfectie

2011

Surogaat en perfectie in onze maatschappij. Het is een "surrogaat-vertrouwen", want we tornen aan de Perfectie, die naarmate onze beheersing groter wordt ook meer en meer Imperfect wordt. ...
   

a) Waarheid of Illusie

2011

Wanneer wij vanuit het ego leven, zien wij de zelfgeschapen illusies als waarheid en dragen deze uit naar de buitenwereld in woorden en daden. Het begrip illusie heeft betrekking op een proces in onze geest waarbij onze gedachten ons iets anders voorspiegelen dan wat wij in werkelijkheid meemaken. Wij staan ons denken toe een soort schijnwereld met schijnwaarheden te creëren.

a) Wu-wei

2011

Wu-wei is egoloos handelen, het is het leven zelf in actie, waarbij de mens het voertuig is van de voltrekking ervan. Dit handelen gaat voorbij aan de dialectiek van handelen en niet-handelen. Ik-gericht handelen is steeds gericht op de vruchten van de handeling, de resultaten. Het ik is de kleefstof die handelen en de vruchten ervan met elkaar verbindt, waardoor de resultaten van het handelen, positief of negatief, heilzaam of onheilzaam aan het ik blijven kleven.

a) Wu-wei 2

2011

Bestaat er een vorm van handelen, waarbij wij zelf niet de doeners zijn? Een meebewegen in het grote bewegen vanuit tijdloze rust én beweging. Een handelen zonder aanwezigheid van het ik? In het taoïsme wordt gesproken van wu-wei, een wijze van handelen die afgestemd is op tao, het leven zelf, de golfstroom van het geheel. Er wordt niet tussenbeide gekomen door ‘iemand’, er wordt geen keuze gemaakt door een splitsend ik, geen oordeel uitgesproken, er is geen pro en contra in de geest. Er wordt gehandeld zonder dat er een íemand is die handelt.
 

a) Wu-wei 3

2011

In de wereld, maar niet ván de wereld
Ik-gericht handelen eist steeds de vruchten van het handelen op. Iemand die zo handelt is ín de wereld en ván de wereld. Een dergelijke manier van handelen gaat tegen de natuurlijke wijsheid van het leven zelf in, draagt altijd sporen van een zeker geweld in zich.
De wijze mens daarentegen, de mens van inzicht, handelt vanuit tao, is zich dit handelen niet eens bewust, want bewustzijn daarvan zou duiden op een niet volmaakt handelen vanuit de bron. Zo’n mens is ín de wereld, maar niet ván de wereld.
 

b) Atma

2011

 Ontdek dat de wereld illusie is en het leven een toneelstuk. Hecht je niet te veel aan het decor en aan je rol. Besef dat het allemaal een fantasie, een spel, een pantomime is. Gebruik de wereld als een instrument, als een oefenterrein voor dienstverlening, opoffering en het verwerven van bevrijding. Ga een beetje terzijde staan en sla zowel het spel gade als de regisseur die het voor het voetlicht brengt. Onwetendheid kan alleen genezen worden door kennis, innerlijk weten. Word je er daarom van bewust, dat je niet het lichaam, de zintuigen, de geest en de intelligentie bent. De lichamelijke behuizing is het werktuig, dat je tijdelijk hebt gekregen om het doel te bereiken. Het Atma gebruikt de geest om contact met het lichaam te onderhouden en het lichaam gebruikt de zintuigen voor het contact met de uiterlijke wereld. S.B.

b) Love is in the air

2011

Love is in the air.

b) Love is in the air

2011

Love is in the air 2.

Chemtrails of niet?

2011

Datum: 24/05/2011  Wat voor bewijzen zijn er voor chemtrails?
Dat ligt er maar aan wat je als bewijs accepteert natuurlijk. Wanneer de burgerbevolking in het geheim wordt besproeid moet je niet verwachten dat de overheden die dit doen het openlijk toegeven. Maar er zijn online honderden getuigenverklaringen van experts in de luchtvaart en de wetenschap te vinden die menen dat de chemtrails (sproeistrepen) niet te vergelijken zijn met de normale contrails (vliegtuigstrepen). Er zijn letterlijk duizenden foto’s die aangeven dat het een en het ander niet hetzelfde is en dat er dagelijks vliegtuigen rondvliegen die deze onverklaarbare chemtrails achterlaten.    

c) Zeeland

2011

Het begint al als je de toegangswegen tot Zeeland op rijdt: het vakantiegevoel. De lucht wordt wat zilter, het beeld wat weidser en er komt een soort rust over het landschap.

c) Zeeland

2011

 In Zeeland vind je overal water. Dat kan ook bijna niet anders als ruim eenderde van de provincie uit water bestaat. En het is niet zomaar water: Zeeland heeft de zee, zeearmen, meren, kanalen, kreken, welen en natuurlijk het Nationaal Park Oosterschelde.

c) Zeeland

2011

Wie wil er nu niet slapen op het strand om wakker te worden met het ruisen van de zee op de achtergrond? Vanuit je slaapstrandhuisje stap je met je blote voeten het strand op en sta je oog in oog met zee en strand. Grote zeeschepen spotten vanuit je strandstoel, lekker bijkomen op het terras van je slaapstrandhuisje na een duik in zee, zandkastelen bouwen, ijsjes eten, zonnen, gewoonweg genieten... Je strandbezoek duurt eindeloos met een verblijf direct op het strand.

c) Zeeland De Goereese toren

2011

De toren van Goedereede is een grijze vierkante bakstenen kerktoren in het historische stadje Goedereede. De toren is gebouwd tussen 1467 en 1512. Van 1552 tot 1912 heeft de toren gediend als baken voor de scheepvaart. In het begin maakte men licht door middel van een open kolenvuur. In 1823 is de spits van de kerktoren verwijderd om de toren te kunnen gebruiken als vuurtoren. In 1912 werd de vuurtoren gedoofd, omdat de Vuurtoren Westhoofd in Ouddorp in gebruik werd genomen. Van 1973 tot 1978 is de toren gerestaureerd. In de toren hangen twee klokken en een carillon van 37 klokken. Bij de restauratie is de toren teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat.

De ganzenhoedster aan de bron

2011

Er was eens een stokoud vrouwtje. Ze leefde met haar kudde ganzen in een eenzaam hutje in de bergen. De verlaten plek was omgeven door een heel groot bos, en iedere morgen nam het oudje haar kruik en strompelde het bos in. Nu was ze daar heel druk bezig; veel drukker dan men van haar bij haar hoge leeftijd zou verwachten, ze sneed een hoop gras voor de ganzen, plukte wilde vruchten af, zover ze er met haar handen bij kon, en alles droeg ze op haar rug naar huis. ..... sprookje zie volgende link: www.beleven.org/verhaal/de_ganzenhoedster_aan_de_bron

Exit

2011

Exit.

f) Bloesems 1

2011

Bloesems in Haspengouw.

f) bloesems 2

2011

Bloesems 2

God is liefde

2011

God is liefde. Liefde is God. “God is liefde, en wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in hem” (1 Johannes 4:16).

God is liefde

2011

God is liefde. Liefde is God.

God is liefde

2011

God is liefde . Liefde is God.     Wat is ware Liefde ? Ware Liefde is van goddelijke oorsprong en ligt in ieders hart als Godsvonk.
Deze ware Liefde ontwaakt op een bepaald moment als het een bepaalde graad heeft bereikt. Dan komt de Geest God's over die mens en ontsteekt nogmaals de vlam geworden Liefde, zodat het werkelijke ware leven in Liefde vanuit de Geest begint.
Ware Liefde IS EERST EN VOORAL VAN JEZELF HOUDEN. Dan pas kan de liefde belangeloos en onbaatzuchtig in dienst van het leven zijn.

Kruis

2011

Het kruis is een prachtig optisch symbool van het dualistische bestaan –Geest verenigt zich met stof op het centrale punt, en de armen van het kruis symboliseren hun differentiatie en scheiding en vormen aldus een symbool van zowel eenheid als verscheidenheid. In deze opvatting wordt goddelijkheid niet gelijkgesteld met geest, maar met iets dat veel ruimer is dan geest, iets zo veelomvattend dat het geen tegenstelling verdraagt.Vorm beperkt geest (en concentreert ook de activiteit ervan), zoals geest de vorm verlevendigt. Ieder van ons is een ademend voorbeeld van dit mysterie, daar ons lichaam de vorm heeft van een kruis en ons hart het centrale punt is. Zoals een punt in een cirkel, is het hart het midden van elk kruis, de plaats waar de godheid woont. En precies zoals het punt in het kruis de poort is waardoor geest en stof worden geboren, zo fungeert ons hart als een soort deuropening, een ingang naar subtielere gebieden. In zekere zin wordt onze innerlijke godheid gekruisigd als we geboren worden in de aardse regionen, omdat onze stoffelijke aspecten de uitdrukkingskracht van het oneindige beperken – om weer bevrijd te worden als we opnieuw oversteken naar de geestelijke niveaus.

kwal met insect

2011

Een kwal bestaat ongeveer uit 95% water. Een kwal heeft geen bloed, hart, skelet of hersenen.
Sommige kwallen hebben wel spieren, dan kunnen ze ook tegen de stroming van de zee inzwemmen.De kwal is een holtedier, met de vorm van een paraplu met 4 of 8 tentakels (vangdraden) aan de rand, of soms veel tentakels die een krans daarom heen vormen. Daar weer omheen liggen de zintuigcellen. Hiermee kunnen ze proeven, licht opvangen en ze kunnen er hun evenwicht mee bewaren.  Het lichaam bestaat uit twee huidlagen (endotherm en ectoderm), daartussen zit nog een extra steunlaag.

Levensbloem

2011

Deze afbeelding is het pluisje van een paardenbloem. De afbeelding van de levensbloem vind je bijna overal. Bijna overal ter wereld heeft hij dezelfde naam: “de Levensbloem”, hoewel hij elders in de kosmos andere benamingen heeft. Twee van de belangrijkste benamingen zou je kunnen vertalen als de “Taal van de Stilte” en de “Taal van het Licht”. Het is de oorsprong van alle taal. Het is de oertaal van het universum, pure vorm en proportie. Het wordt een bloem genoemd, niet alleen omdat het eruit ziet als een bloem, maar omdat het de cyclus van een fruitboom symboliseert.

Oude boom

2011

Oude boom.

Oude boom 2

2011

Oude boom

Paardenbloem

2011

Paardenbloemen zijn ook nog eens een weldaad voor de lever, de gal en de pancreas.
Van de bloemen kan men  jam en siroop maken.     

Paardenbloem met bijtje

2011

  Als de bijen verdwijnen dan heeft de mens nog maar 4 jaar te leven. Geen bijen, geen bevruchting van de gewassen dus geen dieren en daarna geen mensen. 1/3 van de wereld voedselvoorziening is afhankelijk van de bijen" zei Albert Einstein.
Bijen zijn dus extreem belangrijk voor onze voedselketen. Niet zozeer voor de honing productie, maar ook voor het bestuiven van gewassen.Geen bijen, geen bevruchting van de gewassen dus geen dieren en daarna geen mensen. 1/3 van de wereld voedselvoorziening is afhankelijk hiervan.

vijf op een rij

2011

Vijf op een rij.

Watrrburcht te Millen Limburg Belgie

2011

  Waterburcht
De `Waterburcht` is een kasteel te Millen, gelegen aan de Kattestraat. Geschiedenis: De Waterburcht was het centrum van de heerlijkheid Millen of Milina, die een leen was van het Graafschap Loon. Ze werd voor het eerst vermeld in 1143. De oudst bekende heer ...zie verder op:
 http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterburcht

 

Wijnkasteel Genoels -Elderen te Limburg Belgie

2011

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek.In 1990 heeft de familie van Rennes de eeuwenoude wijncultuur weer doen herleven. Sindsdien is de wijndruif in dit mooie landschap rondom het kasteel van Genoels-Elderen weer helemaal terug. Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 20 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in het land en verwelkomt jaarlijks 15000 bezoekers. Deskundige gidsen leiden U door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en 13de eeuwse wijnkelders

Zeeleven 1

2011

Waterwereld.

Zeeleven 2

2011

Waterwereld 2

Zeeleven 3

2011

Waterwereld 3

Zeeleven 4

2011

Waterwereld 4

Zeeleven 5

2011

Waterwereld 5

Ongeloof 1

2010

Ongeloof in deze tijd een braakliggend terein?

Ongeloof 2

2010

Het heeft weinig zin om ongeloof een geloof te noemen.

Ongeloof 3

2010

De wijzende vinger naar geloof versus ongeloof heeft veel bijgedragen aan het oordeel naar een ander.

Ongeloof 4

2010

Braakliggend terein?

Poverty

2010

Poverty

Sadness

2010

Sadness

Happiness

2010

Happiness

Two old men and a smiling donkey in the woods

2010

2 old men and a smiling donkey inthe woods

Two pigs and a donkey

2010

Two pigs and a donkey

Two witches and snoopy

2010

Two witches and snoopy

Godin Mirjam

2010

Mirjam was de beschermster van de waterbron.De islamitische Miryam wordt geïdentificeerd met Maria van het Nieuwe Testament. De Indiase godin Mariyamma heeft veel gemeen met de Semitische Mirjam uit de bijbelse en joodse religie. Zij heeft eveneens macht over water, wordt geassocieerd met een ziekte (cholera) en met dansen. Ook de Grieken kenden een godin met de naam Mariamna, die net als de bijbelse Mirjam wordt geassocieerd met water. (kapelletje made by Magdalena)

Abdij van Averbode (B)

2010

 De Abdij van Averbode '(B) werd in 1135 gdsticht op initiatief van Arnold II Graaf Van Loon. Het is een abdij van de Premonstratenzers, ook Norbertijnen of Witheren genoemd.

Innerlijke Godskracht

2010

 Betekenis van de Monstrans: Let op: Spelling van 1858 monstrantie, Lat., de naar eene zon gelijkende vaas, waarin, bij de Roomsch-gezinden, de hostie, of het venerabile, bewaard, en zoo aan het volk getoond wordt
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01/
  1) Ga naar uw innerlijke en daar zal je God vinden ; nadert tot God, en Hij zal tot u naderen.    

candelflame

2010

A candle is a solid block of  fuel (commonly wax) and an embedded wick which is lit to provide light  and sometimes heat.

De kerk bloost

2010

De kerk bloost van verlegenheid en koorts. Hoe kan ze vandaag geloofwaardiger worden? Waarin ligt haar maatschappelijke relevantie? Wat met haar personeelstekort?  Slaagt de kerk er nog in haar boodschap succesvol te communiceren via media en catechese? Wat te doen om jongeren aan te trekken? En hoe zit het met de kerkelijke standpunten over ‘hot items’ als euthanasie, homofilie en de wijding van vrouwen?

Tempel van de godin Nehalennia

2010

Herbouwde tempel van nehalenia te Colijnsplaat Zeeland.

The Godess Nehalennia

2010

Opgegeraven in  1970 te Zeeland: Romeins altaartje van de godin Nehalenia. Met de volgende inscritie (vertaald uit het latijn): "Aan de godin Nehalennia heeft Marcus Agricola, burger van Trier, zouthandelaar te Keulen, zijn gelofte ingelost, gaarne en met reden".

Nehalennia

2010

Keltische vruchtbaarheidsgodin.

Heerlijk kopje rozenthee

2010

Heerlijk kopje rozenthee in "De Zeeuwse Rozentuin" te Kats.

Bloemen in de kunst

2010

Bloemen zijn al zolang ze bestaan gebruikt als inspiratiebron voor allerlei creatieve uitingen. Bloemen hebben, zou je kunnen zeggen, een hoog aaibaarheidsgehalte en smeken bijna om een lyrische benadering in bijvoorbeeld liederen, poëzie en schilderkunst. Een bloem is een kunswerk op zich.

Paard

2010

Zeeland.

Totem

2010

In de mystieke ervaring verdwijnt alle 'andersheid' en wordt de wereld als een geheel ervaren.

Violet licht magic

2010

Violet Light Magic .

White Earth Indian Celebration.

2010

White Earth Indian Celebration.
 

Lieverdjes 1

2010


De natuur is volop aan het ontwaken.
Hoort de kikkers zijn aan het kwaken.
Mensen het nieuw leven is herboren.
Luistert de vogels laten zich al horen.
Wat is onze aarde toch prachtig.
Wat is onze Schepper toch almachtig.
Daarom stuur ik naar alle lieve mensen.
Een mandje vol met leuke lentewensen. Auteur onbekend.

Lieverdje 2

2010

Lieverdje 2

Lieverdjes 3

2010

Lieverdjes 3

Power Flowers

2010

De basis van de Power Flower beweging is spiritualiteit en liefde voor de medemens. Power flowers heeft als doel de zoekende mens een stukje te mogen helpen en begeleiden. Dit in verscheidenheid aan vormen zoals: channelings, Encausic art, familieopstellingen en massages.Indien u meer info wenst, gelieve kontakt op te nemen via het icoontje.

Flying source

2010

flying saucers is it real or fantasy?

Engelenvleugel

2010


Engelenvleugels
De engelen die boven mijn hoofd vliegen
Zijn degene die mij zullen beschermen

Ik heb ze uitgenodigd om hier te komen
Om samen met mij te regen te stimuleren

Op hun vleugels mag ik vliegen naar de hemel
En springen op de donkere wolken

De engelen die ik door zal sturen naar jullie
Voor bescherming, voor warmte, voor geluk

De engelen die boven mijn hoofd vliegen
Die mij meenemen op hun vleugels

Engelenvleugels voelen zo zacht als veren
Engelenvleugels die mij thuis laten voelen

© Melzatjuh

 

Maya of illusie

2010

Wanneer je je identificeert met je oneindige aard, en je realiseert dat je geen lichaam bent, dan verplaats je je aandacht naar het niveau van zijn. Zijn is God-zijn. Zijn is de term die gegeven wordt aan de bestaansgrond, de ene werkelijkheid van waaruit een veelheid aan illusies ontspruit. Door te zijn ben je God. Je kunt niet niet zijn, want dan zou God ophouden te bestaan

Flying source 2

2010

Flying source 2

Christusbewustzijn

2010

Christusbewustzijn in meesterschap. Zelfbeheersing en meesterschap over het denken worden verkregen. Derde graad: de strijder De leerling gaat de strijd met zichzelf aan en leert zijn duistere kanten transformeren....

Gods werk

2010

Gods werk

Stenen muur

2010

Breek af die muur van ....... - Angst - Wantrouwen - Veroordeling (naar jezelf en anderen). - Valse schijn - Trots - Ego ............(zelf in te vullen naar believen).

Transformatie

2010

Transformatie van je lagere zelf naar je hogere zelf.

Overvloed

2010

Elk onvermogen om niet in overvloed te kunnen leven is het resultaat van geestelijke conditionering.  zie meer op volgende link:http://www.spiritueelmagazine.nl/be/leven-in-overvloed Hoe we hiermee omgaan is belangrijk.

Lichtbron

2010

Lichtbron: het hoogste licht in jezelf.

Devotie

2010

Devotie
Met `devotie` wordt veelal de toewijding aan een hogere macht of waarheid bedoeld. Meestal verwijst het naar de conventies die door de verschillende religies of haar volgelingen als belangrijk ervaren worden. Het kan echter ook verwijzen naar de toewijding aan de essentie van een religie, iets waar de conventies soms slechts symbool voor staan. * Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Devotie
 

Regenboog

2010

Een regenboog is de gekleurde cirkelboog die een waarnemer vanuit zijn gezichtspunt in de lucht ziet staan als de zon tegen een nevel van waterdruppeltjes aanschijnt.

Reflection, Reaction and Resound

2010

Reflection, Reaction and Resound". This is a phrase often used by Sai Baba. What does it mean?

Reflection, Reaction and Resound 2

2010

God is not involved in either rewards or punishments. He only reflects, resounds and re-acts! He is the Eternal, Unaffected Witness! You decide your own future. Be good, do good and you get good in return; be bad, do bad and you reap bad results. Do not thank or blame God. Thank yourself or blame yourself.

Reflection, Reaction and Resound 3

2010

  You are seeking joy and peace in farr-off places.But the spring of joy is in your heart. The haven of peace is in yourself.

Eenheid in verscheidenheid

2010

Chinees gezegde:  Als u ze allemaal op een rijtje hebt: hoedt u voor het domino-effect! ...
 

Eenheid in verscheidenheid 2

2010

  Het idee dat alle zielen gelijk zijn is een groot misverstand in de moderne spiritualiteit.  Vanuit Kabbalistisch oogpunt bezien is dit echter volstrekt onjuist.
 

Reserection of Christ

2010

 Sai Baba has told us that Jesus' name was Isa, and this was the name by which he was known in his earlier days. Christ, which means the Anointed of the Lord, upon his return from Tibet and India to Palestine, came out of the desert proclaiming, "The time has come, and the Kingdom of God is within you".

De donkere nacht van de ziel

2010

 "Je kan het licht niet vinden tenzij je het donker binnengaat" ... een oud mystiek inzicht  

Genieten

2010

Wat is dat: genieten van het leven?  Is dat een avondje doorzakken, een potje voetballen, achter de vrouwen/mannen aan, een marathon lopen of copieus eten? Of is het wandelen in de herfst, genieten van de warme zon op een terrasje, een goed boek lezen of een goede film zien, of samen staren in de open haard? De tweede vorm van genieten doet je echter "stilvallen" waardoor er ook impulsen van binnenuit kunnen komen. En in onze jachtige en overprikkelde wereld hebben we vooral het laatste nodig: verstomming van de buitenwereld en activering van de binnenwereld. Alleen zo kom je in contact met je ziel, en die wil ook gehoord worden!  

Mens en dier samen op weg

2010

De ziel als verbinding tussen God, mens en dier.  (Je dier als zielsverwant). Sommige mensen zijn in staat zelf de pijn te voelen die dieren wordt aangedaan in de bio-industrie of andere situaties waarin dieren lijden onder het gedrag van de mens, anderen voelen daar niets bij. Dit zegt nog niets over de kwaliteit van hun bewustzijn. Alle mensen kunnen via hun kennis en ervaring weten en voelen wat een dier doormaakt tijdens een leven in de intensieve veehouderij. Wij zouden altijd moeten beseffen welke gevolgen onze levensstijl heeft voor dieren en zouden daar onze verantwoordelijkheid voor moeten nemen.
 

gaat er van de natuur een bepaalde spiritualiteit uit?

2010

Gaat er van de natuur een bepaalde spiritualiteit uit?

Brocanterie

2010

Brocanterie

Brocanterie 2

2010

Brocanterie 2

Brocanterie 3

2010

Brocanterie 3

ijspaleis

2010

ICE PALACE – Brugge 2005. Het IJspaleis is geïnspireerd op het verhaal "De Sneeuwkoningin" van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Anderson, ...
 

Geweldloosheid

2010

Mahatama Gandhi  een Indiase  geweldloosheidsactivist (1869-1948). (Madame Tussaud Amsterdam-

'' We Are One ''

2010

 '' We Are One ''

palmtrees

2010

palmtrees

Verbinding met het Goddelijke

2010

Een blijvende verbinding in Eenheid in ons en om ons heen.  Als wij leren leven vanuit de goddelijke verbinding stroomt herstel en genezing ons leven binnen en beïnvloed onze omgeving met goddelijke energie.

 

Gronding

2010

Stevig in je schoenen staan
in woelige tijden   Een van de belangrijkste oefeningen uit de Reclaimingtraditie is 'gronding' door middel van de 'levensboom' visualisatie. Gebruik het in elke lastige situatie, bij vermoeidheid, om energie bij te tanken en, hm, daar tussendoor. Hoe vaker je deze oefening onder rustige omstandigheden doet, hoe sneller en efficienter je hetzelfde effect bereikt in woelige tijden: stevig in je schoenen staan.Oefening op de volgende link:http://www.yoeke.com/spiritueel/oefeningen.php

Old tree

2010

Old tree

Old tree 2

2010

Old tree 2

Old tree 3

2010

Old tree 3

Hart voor nieren

2010

Als het hart teveel vuurenergie heeft dan kunnen er hartklachten ontstaan. Het teveel aan vuur ontstaat door een verzwakte nierenergie.Het teveel aan vuur van het hart kan ook leiden tot longklachten. Astma is in de energieleer van de vijf elementen een vuurziekte.
Door een verzwakte nierenergie en een teveel aan vuur van het hart ontstaan ook depressies. Het vuur kan niet meer worden tegenhouden door het aarde-element (verbonden met milt en maag). Het aarde element moet werken als een buffer om het vele vuur tegen te houden, maar het vuur dat te hevig is slaat dan door naar de longen (het metaal-element).
 

Black Madonna Tenerife

2010

Black Madonna in Candelaria.     Candelaria is a town on the southeast coast of Tenerife in the Canary Islands. It is most famous for its basilica, which contains the statue of a Black Madonna that thousands of pilgrims travel to visit each year.  

Black Madonna Tenerife 2

2010

Black Madonna Tenerife 2

Biologische voeding

2010

In de zogenoemde Koala-studie onderzochten ze een groep baby’s die de borst kreeg. Een deel van de deelnemende moeders was gewend om biologisch te eten, het andere deel niet. En wat bleek? De ‘biologische’ moedermelk had een andere samenstelling en bevatte meer van een gezond vetzuur (CLA).
In de studie werd ook gekeken naar de voeding van peuters. Bij de jonge peuters die biologische melk, pap en vla kregen voorgeschoteld, kwam 30 procent minder eczeem voor dan bij kinderen die een gangbare voeding gebruikten. Het verschil was niet te zien bij andere biologische producten, zoals groenten, fruit en vlees. De kinderen uit de studie zullen nog langer worden gevolgd, om te zien of de gezondheidseffecten op langere termijn zichtbaar blijven.

Regenbooglicht

2010

Regenbooglicht

Look

2010

  Een consumptiemaatschappij is een samenleving waar vrije tijd wordt gebruikt om goederen te kopen, om daarover na te denken en om te pronken met de aangeschafte goederen. Deze goederen bevredigen geen basisbehoeftes, maar verschaffen prestige of maken onderdeel uit van de identiteit  van de eigenaar.

Zeg het met bloemen

2010

Breng eens een bloemetje mee

Blikvanger

2010

Blikvanger

Storm

2010

Storm

Archtectuur

2010

Architectuur is de Kunsten wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving; inclusief steden, gebouwen, interieurs, landschappen, meubelen, objecten enzovoort. Volgens het vroegste overgeleverde werk over het onderwerp, "Over architectuur" van  Vitruvius , steunt de architectuur op drie principes: schoonheid (venustas), stevigheid (firmitas) en bruikbaarheid (utilitas). Architectuur kan worden omschreven als de balans tussen deze drie elementen, waarbij niet een de anderen overheerst. Vroeger werd het woord bouwkunst meer gebruikt, dat nu voornamelijk nog voor de estetische kant van het bouwen wordt gebruikt, terwijl bouwkunde met name voor de technische kant wordt gebruikt. Een beoefenaar van de architectuur heet een architect.

Droomhuis

2010

Droomhuis

Bespiegelingen

2010

Bespiegelingen

Voorbijganger

2010

Voorbijganger

Spirit

2010

Spirit

sky high

2010

sky high (Antwerp).

Spiritualiteit als inzicht

2010

Spiritualiteit als inzicht Mystieke gedachten en theologische reflecties.

Betonwereld

2010

Zonder titel

tunnel of light

2010

Tunnel of light

Celibataire gelofte

2010

Afstand doen van materiele zaken en gehechtheden in overgave tot God

Closed window

2010

Closed window

Doorway to heaven

2010

Doorway to heaven

Doorway to Heaven or Hell

2010

Doorway to Heaven or Hell 

parallele werelden

2010

parallele werelden

with magic

2010

Vodoo spells burning in the flames of the Almighty God.

Madonna in the light

2010

Madonna in the light

Zuiverheid

2010

Zuiverheid

Geborgenheid

2010

OIn Gods hand

fly high

2010

fly high

Iedere elektriciteitskabel straalt magnetische straling uit

2010

    Nieuwe hoogspanningskabels zouden met meer voorzichtigheid moeten worden geplaatst, de gevoeligheid van kinderen voor de straling van mobiele telefoons moet worden onderzocht en er moeten gezondheidsnormen komen voor het gehele elektromagnetische spectrum - rekening houdend met langetermijneffecten en nieuwe technologie als UMTS. Dat zijn de opvallendste conclusies van het adviesrapport Blootstelling aan niet-ioniserende straling in huis, dat in 2010 is gepresenteerd.  

Brandende hemel

2010

Brandend hemel

Huiselijkheid in Friesland

2010

Huiselijkheid in Friesland

Er was eens....

2010

Er was eens....

Liefde is.....

2010

Liefde is.....geborgenheid.

Genieten

2010

Genieten

Huisvrouwtje

2010

Huisvrouwtje

Geen vervuiling

2010

Geen vervuiling

Kerstmissfeer op de markt

2010

Kerstmissfeer.

Luxe

2010

Om ons in luxe te voorzien worden mensen soms uitgebuit, onderdrukt, en uitgehongerd.

illusie onthoofd

2010

Illusie

Way to heaven

2010

Way to heaven

Antwerpen

2010

Antwerpen

Kristalstad

2010

Kristalstad

Ave Maria

2010

Ave Maria

France

2010

France

luxembourg

2010

Luxembourg

Dierenliefde

2010

Dierenliefde

France

2010

France

France

2010

France

France

2010

France

France

2010

France

Nationaal Park Hoge Kempen

2010

Nationaal Park Hoge Kempen Belgie.

Nationaal Park Hoge Kempen Belgie

2010

Nationaal Park Hoge Kempen Belgie

zonder titel

2010

zonder titel

Blauwe koude in nevelen gehuld

2010

Blauwe koude in nevelen gehuld.

God's oog

2010

'Mijn oog en Gods oog zijn één'. De menselijke ziel moet één worden met God, vond de middeleeuwse mysticus Meister Eckhart. De paradox is dat de mens daar niet naar mag streven, het overkomt hem.

Poort van Licht

2010

Poort van Licht.

Vuur in de sneeuw

2010

Vuur in de sneeuw.

Rode wereld

2010

Rode wereld

Venster

2010

Venster

Alpha

2010

Lucht 24

Lucht 1

2010

Lucht 1

Lucht 2

2010

Lucht 2

Lucht 3

2010

Lucht 3

Lucht 4

2010

Lucht 4

Lucht 5

2010

Lucht 5

Lucht 7

2010

Lucht 7

Lucht 6

2010

Lucht 6

Lucht 9

2010

Lucht 9

Lucht 10

2010

Lucht 10

Lucht 11

2010

Lucht 11

Lucht 12

2010

Lucht 12

Lucht 13

2010

Lucht 13

Lucht 14

2010

Lucht 14

Lucht 15

2010

Lucht 15

Lucht 16

2010

Lucht 16

Lucht 17

2010

Lucht 17

Lucht 18

2010

Lucht 18

Lucht 19

2010

Lucht 19

Lucht 20

2010

Lucht 20

Lucht 21

2010

Lucht 21

Lucht 22

2010

Lucht 22

Lucht 23

2010

Lucht 23

Omega

2010

Omega

Rotterdam

2009

Naar de hemel.

Hoop

2009

Hoop.

My village

2009

My village

Onweder

2009

Onweder

kabouterdans

2009

kabouterdans

Kempische molen

2009

Kempische molen

Gescreend

2009

Elke journalist wordt gescreend .

Zeeland bij avond

2009

Zeeland bij avond

In de verte

2009

In de verte..

Ven

2009

Zeeland

Angel

2005

Aartsengel Michael.

Glorie

2008

Glorie. Een aureool is een buigingsverschijnsel dat zich kan manifisteren rond een persoon, bijvoorbeeld te zien rond boeddha, Jezus en andere heilige personen. (Zie ook Buddha's light).

Zwart en wit

2009

Zwart-wit

Die mooie molen

2009

Daar bij die mooie molen...

O vlakke land

2009

O vlakke land

Zeeland

2009

Zeeland

Ave Maria

2008

The Hail Mary or Ave Maria (Latin) is a traditional Catholic prayer asking for the intercession of the Virgin Mary, the mother of Jesus.

Heet ijs, koude zon

2008

Heet ijs, koude zon

Lichtpuntje op een donkere dag

2008

Maak elke dag een tikkeltje bijzonder en sta iets dichter bij elkaar. Geniet van alle kleine dingen, zie lichtpuntjes in een donkere nacht. ...

ijs op de vijver

2008

IJs op de vijver, genoeg voor een eend of poes om op te staan, maar niet voor mij.

Winterkoude

2008

De winterkoude sluipt nabij, zijn bleke vingers grijpen Het kil gevoel doordrenkt in mij, de ijzel is aan`t rijpen De winterkoude groef zijn gracht,winterpracht!

Zonnegodin

2007

Zonnegodin.

Begeestering

2008

begeestering Synoniem van fascinatie: bekoorlijkheid bekoring belangstelling betovering geboeidheid

Verleden en toekomst

2008

Toekomst De toekomst is de tijd die na het huidige moment komt. Het tegengestelde hiervan is het verleden. Dat is de tijd die voor het heden was.

Amsterdam and Belgian chips

2008

Belgian chips in Amsterdam. If we are to believe historian Jo Gerard, it all started in Belgium. He came to the conclusion that the first chips were baked in the valley of the Maas and based his conclusions on a family manuscript, which he discovered a few years ago. The manuscript dates from 1781 and is titled 'Curiosities from the Table in the Lowlands of Belgium'.

Duizend-en-één-nacht in Djerba

2007

De vertellingen van Duizend-en-één-nacht (Arabisch:الف ليلة وليلة / alf laila wa-laila, letterlijk 'duizend nachten en nacht'; of هزار و یک شب in het Perzisch / Hezar-o-yek shab) is een verzameling verhalen in de vorm van een raamvertelling uit het Midden-Oosten Deze verhalen zijn echter afkomstig uit India. Er bestaat een Jaïnistische versie uit de 5e eeuw[1].

Queen Beatrix and Magdalena

2008

Queen Beatrix from the Netherlands.

5 men and Brussels in the morning

2007

5 men and Brussels in the morning.

Astronaut

2007

U.S.A.

Be-spiegeling

2008

Be-spiegeling.

Breekpunt

2008

Breekpunt.

Morgendmist

2008

Mist in de morgen.

Samen uit samen thuis

2008

Samen op de levensweg.

Spiderman

2008

Spiderman in the city.

Als ik baas was van Brussel

2007

'Als ik baas van Brussel was, dan ...' Meer autoloze zondagen of vuilnisbakken die muziek maken. Wie weet worden deze voorstellen binnenkort wel werkelijkheid want de meerderheid van het kinderparlement stemde alvast voor. Het kinderparlement werd donderdag voor de achtste keer georganiseerd in het Brussels parlement.

Van Gogh

2008

Van Gogh portret realistisch

Als ik van steen was..

2007

Als ik van steen was dan lag ik aan je voeten.

Da Vinci

2007

De gulden snede.

Da Vinci

2007

Leonardo da Vinci was architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuur- en scheikundige, beeldhouwer, schrijver en schilder.

Koekeloere

2007

Koekeloere zei de prinses, en ze verloor haar glimlach niet.

Kuifje in Oostende

2007

Bobbie we moeten ons haasten, want de zon is bijna onder...

Landscape

2007

Landscape.

Pagasus

2007

Pagasus is vrij.

Verstrooidheid.

2007

Verstrooidheid in het dagelijkse leven kan leiden tot.....Toen de gebroeders Kellogg in de keuken van een Amerikaans sanatorium vergaten het vuur af te zetten, waren enkele uren later de cornflakes geboren!

Koning Boudewijn en Kuifje

2007

Waarde landgenoten , We kiezen nu het ruime sop...

Oostende

2007

Oostende

Oostende

2007

Oostende

Oostende

2007

Oostende.

smillie's in the city

2007

Smile......candid camera: Folieballon Smillie Thermometer: Wilt u iemand beterschap wensen of de ruimte waarin de zieke verblijft versieren? Dan is deze leuke folieballon Beterschap Smillie Thermometer de juiste keuze. De folieballon dient zelf opgeblazen te worden m.b.v. een bijgeleverd rietje.

Summertime

2007

Summertime and the living is easy Fish are jumpin' and the cotton is high Your daddy's rich and your mama's good lookin' So hush little baby now, don't you cry. Summertime (Gershwin/Heyward)Porgy and Bess (1935).

Architectuur

2007

Volgens het vroegste overgeleverde werk over het onderwerp, 'Over architectuur' van Vitruvius, steunt de architectuur op drie principes: Schoonheid (venustas), Stevigheid (firmitas) en Bruikbaarheid (utilitas). Architectuur kan worden omschreven als de balans tussen deze drie elementen, waarbij niet een de anderen overheerst.

Dieren in gevangenschap

2007

Vriendschap in gevangenschap.

Regenboog

2007

Regenboog.

Sun and moon

2007

Sun and moon

Avond in de stad.

2007

Avond in de stad.

Belgie

2007

België mijn land.(gsm foto)

Doorsteek.

2007

Doorsteek.

City

2007

Boerentoren Antwerpen.

Elfjes

2007

Elfjes in de tuin.

Glazen huizen

2007

Glazen huizen.

I am waching you

2007

I am waching you.

On the market in Bangalore

2007

Karnataka Hoofdstad Bangalore Oppervlakte 191.791[1] km² Inwoners - Dichtheid 52.850.562 (2001[2]) 276/km² Bestuur en politiek Bestuurlijke status staat Datum van ontstaan 1 november 1956 Gouverneur T.N. Chaturvedi Chief Minister H.D. Kumaraswamy Aantal districten 27 Overig Officiële taal Kannada

Rood en blauw.

2007

Met de scooter.

Rood en blauw

2007

Bewerkt.

Werken.

2007

Loon naar werken?

3 maagden

2007

3 maagden.

Hoog en droog

2007

Hoog en droog.

Bespiegeling

2007

(Be)spiegeling..

Bespiegelingen

2007

Bespiegelingen.

Bergen op Zoom

2007

Bergen op Zoom is met 65.454 inwoners (1 januari 2007, bron: CBS) de zevende stad van Noord-Brabant en de vijftigste gemeente van Nederland.

Lieve beestjes.

2007

Lief!

Exotische stranden

2007

Aan de westkust van India liggen prachtige stranden die eindeloos door gaan tot aan de verre horizon. ...

Het grote huis

2007

Het grote huis.

Kathedraal

2007

Een kathedraal (of dom) is de kerk waar een bisschop zetelt. De Kathedraal is de belangrijkste kerk van het bisdom. Wanneer een kerk als kathedraal is gebouwd, uit dit zich vaak in de grootse bouw en versieringen.

Oordeel

2007

Maar oordeel vooral zelf.

Paris

2007

Paris.

Symmetry

2007

Symmetry in common usage generally conveys two primary meanings. The first is an imprecise sense of harmonious or aesthetically-pleasing proportionality and balance; such that it reflects beauty or perfection.

Tijd

2007

Tijd.....

Vakantiesfeer 2006

2006

Vakantiesfeer.

Vakantiesfeer 2006

2006

Vakantiesfeer.

Schemering in december

2006

Schemering in december.

Antwerpen

2006

Antwerpen is met 500 000 inwoners de grootste stad van Vlaanderen. Gezinnen, alleenstaanden, jongeren, senioren, … geven vorm en kleur aan deze unieke metropool. ’t Stad is meer dan ooit van iedereen. Print deze pagina

Antwerpen

2006

In de provincie Antwerpen wordt een rijk cultureel erfgoed bewaard: bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed maar ook roerend en immaterieel erfgoed.

Antwerpen

2006

Doorkijk.

Antwerpen

2006

Antwerpen.

Brussel

2007

Statig.

Brussel

2006

Old and new.

Brussel

2006

Asymetrisch .

Brussel

2006

Markt.

Honeymoon.

2006

A honeymoon is the traditional trip taken by newlyweds to celebrate their marriage. Today, honeymoons are often celebrated in places that are secluded, exotic, warm, or otherwise considered special and romantic. A recent trend among couples is to combine the wedding and honeymoon into one experience or substitute one for another.

Elfje

2006

Elfje.

Kamperland 1

2006

13 oktober 2006

Kamperland 2

2006

13 Oktober 2006

Avondlucht

2006

Digitaal onbewerkt.

Onbewerkt

2006

Onbewerkt 1

Onbewerkt

2006

Onbewerkt.

Onbewerkt

2006

Onbewerkt.

Untiteled 1

2006

Zonder woorden.

Untiteled 2

2006

Zonder woorden.

Untiteled 3

2006

Zonder woorden.

Untiteled 4

2006

Zonder woorden.

Andere reflexie

2005

De echte Lomograaf geeft de voorkeur aan de speciale Lomo-lens (met een licht afwijking naar de hoeken van het fotokader) en de bijzondere sluitertijd. Maar.......het is een vrije wereld; je mag doen wat je zelf wilt

Abstract

2006

Bekende ogenbliksfotografen zijn o.a. Jacob Olie Johannes Leendert Scherpenisse Bernard F. Eilers George Hendrik Breitner Herman Krieger [bewerk]

Anders

2006

Lomografie is een redelijk nieuw fenomeen in de analoge fotografie. De naam komt van een cameraatje, de Lomo, die werd gemaakt in St. Petersburg, Rusland. Het doet er niet toe of de foto nu scherp of bewogen is.

Bij de fotograaf

2006

Het van ontwikkelen is een ingewikkelde proces en is meestal een klus voor een professionele afdrukcentrale, niet in de laatste plaats omdat er veel chemicaliën bij gebruikt worden

Blue sky

2006

Een vijfde instelmogelijkheid is de witbalans [zonlicht, kunstlicht, TL, etc.]. Bij filmrolletjes koop je een exemplaar van bv. 100 ASA daglicht of 400 ASA kunstlicht. Bij een digitale camera stelt de camera zelf of de fotograaf deze waarden in.

City by night

2006

Ogenbliksfotografie is het moment vastleggen, door middel van fotografie. Vooral rond de eeuwwisseling tussen de 19e en 20e eeuw werd er veel geexperimenteerd met deze techniek.

De sprookjes van Grimm

2006

De sprookjes van Grimm zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Tussen de beroemde begin- en eindzinnen ‘er was eens…’ en ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ spelen zich talloze avonturen af waarin hordes kabouters, kwaadaardige wolven, toverfeeën en boze stiefmoeders figureren.

Ghost 1

2006

Fotografie is geen fotografie meer sinds lomografie bestaat. Je fotografeert niet meer, maar lomografeert. Dat doe je vanuit je heupen, als een cowboy die zijn revolver trekt. Of door achteloos voorover te buigen en tussen de benen door te fotograferen.

Ghost 2

2006

Griezel.

Gevangenschap

2006

Er zijn ook Nederlanders die liever tien vogels in de lucht zien dan één in de hand. Zij vinden dat vogels moeten vliegen en het houden van vogels in gevangenschap is in hun ogen natuur- en dieronvriendelijk.

Geloof

2006

De eerste betekenis van geloven is de veronderstelling dat iets waar of niet waar is. Geloven in dit verband is als een inschatting die iemand maakt dat een bewering met een zekere waarschijnlijkheid waar of onwaar zou kunnen zijn. Deze waarschijnlijkheid is in het geval van 'geloven' groter dan wanneer men 'geen idee' heeft, en kleiner dan wanneer men iets 'zeker weet'.

Halloween

2006

Halloween heeft een zeer rijke en tevens ver in het verleden reikende geschiedenis . Eigenlijk is Halloween een combinatie van drie feestelijkheden ,vanuit een ver verleden : 1) Kelten (Samhain"),2) Romeinen (Pomona) en 3) Christendom (Allerheiligen en Allerzielen).

Kerstmis

2006

Voordelen van digitale fotografie zijn: de mogelijkheid het resultaat onmiddellijk te controleren de snellere invoer voor bewerking op computers de lage kosten voor mislukte opnames de mogelijkheid om relatief goedkoop meer beelden in de camera op te slaan

Love Angels

2005

De traditionele fotograaf heeft bij de camera invloed op twee belangrijke elementen die de foto bepalen: de belichtingstijd en de opening van het diafragma. Een derde variabele is de brandpuntsafstand die kan worden veranderd door van lens te wisselen of door een zoomlens te gebruiken, en de vierde is de filmgevoeligheid die gekozen wordt bij de aanschaf van het filmrolletje.

Licht en schaduw

2005

Het is wel interessant om weten dat ook bij de digitale sensor de korrel in de vorm van beeldruis gaat toenemen wanneer men voor een grotere gevoeligheid kiest.

Lichttunnel

2006

Leven na de dood .

Luchtbespiegeling

2006

Er zijn verschillende strekkingen binnen de natuurfotografie, de de inhoudelijke invulling overstijgen. Eén groep wil zo accuraat mogelijk de werkelijkheid weergeven, en ziet in natuurfotografie voornamelijk het illustratieve en wetenschappelijke belang. Anderen proberen zoveel mogelijk door middel van hun werk het grote publiek te overtuigen van de schoonheid van de natuur.

Maagdelijk

2006

Oase van rust.

Mummies

2006

De oude Egyptenaren geloofden dat de ziel van een mens, de ba, onsterfelijk was. Als iemand doodging, vloog de ba uit het lichaam, de zon achterna.

Sfinx

2006

Een sfinx is een mythisch wezen en komt voor in verschillende culturen. Niet in iedere cultuur wordt de sfinx gelijk afgebeeld. Zo is de Egyptische sfinx, half man (hoofd), half leeuw (lichaam), maar is de Griekse sfinx half vrouw (hoofd) half adelaar (lichaam).

Mysterie

2006

In natuurfotografie zijn er verschillende onderdelen, veel natuurfotografen specialiseren zich in een bepaald onderdeel. De meest beoefende zijn : landschapsfotografie vogelfotografie macrofotografie onderwaterfotografie

Naar school

2006

De tien gouden regels van de lomografie: Neem je camera overal mee naartoe; Gebruik 'm altijd, dag en nacht; Lomografie is een deel van je leven; Oefen met opnames uit de losse hand; Ga zo dicht mogelijk bij het onderwerp staan; Denk niet na; Wees snel; Je hoeft niet van tevoren te weten wat er op de foto staat; Achteraf trouwens ook niet; Maak je niet druk over deze regels.

Pagode

2006

Het ontwikkelen van een belichte fotografische plaat, film of vel papier is het onderdompelen van de plaat (of papier) in een reducerend bad, bijvoorbeeld van een tweewaardig ijzerzout (Fe2+).

Ra

2006

Ra of Re was de zonnegod van de Egyptische mythologie. Hij was één van de meest vereerde en belangrijkste god van de Egyptische mythologie.

Raiders in the storm

2006

Lomografie is een redelijk nieuw fenomeen in de analoge fotografie. Lomografie heeft een nonchalante, terloopse manier van fotograferen: zonder te kijken, vanuit de heup en zonder na te denken. Het doet er niet toe of de foto nu scherp of bewogen is.

Rotterdam by night

2006

Sprankelend...bruisend....

Rubens a live

2006

Pieter Paul Rubens werd geboren op 28 juni 1577 te Siegen en overleed te Antwerpen op 30 mei 1640.

Siësta in Djerba

2006

Het woord siësta komt van het Latijnse 'sixta' dat letterlijk 'het zesde uur van de dag' betekent. Met siësta bedoelt men eigenlijk elke vorm van rust,

Rust

2006

In 1834 begon William Henry Fox Talbot te experimenteren. Hij ontwikkelde een methode om papier lichtgevoelig te maken door het te dompelen in een zwakke zoutoplossing en daarna in een zilvernitraat oplossing.

Spirit

2006

The English word 'spirit' comes from the Latin spiritus, meaning breath.

Sneeuwlandschap

2006

Digitale fotografie is fotografie met behulp van een digitale camera. De digitale fotografie werd voor het eerst mogelijk in september 1981.

Zonder woorden

2006

Zonder woorden .

Tropical ©

2006

Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vervaardigen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht. (φωτος phootos=licht, γραφειν graphein=schrijven)

Tower

2006

Betekenis tarotkaart : 16. De Toren Archetype: Losrukking van zekerheden, natuurrampen, revolutie.

Spooky

2006

In 1816 maakte Joseph Nicephore Niépce een foto vanuit een raam door een plaat met een lichtgevoelig materiaal in een camera obscura bloot te stellen aan licht. De beelden die waren gemaakt met deze techniek noemde hij retinas.